Gastenboek

{ Geplaatst door ruud van wersch op 15-11-2012 }

Geachte redactie.
In 1973 werd het O.L.S. gehouden in Eys-Wittem (Ned.) In opdracht van Brand's Bierbrouwerijen uit Wijlre is van dit O.L.S toen door mij van die dag 'n ruim een uur durende kleurenfilm met origineel geluid vervaardigd. Van de toen 154 deelnemende schutterrijen won op die dag uitgerekend schutterij St. Maternus uit Wijlre (!) Het gevolg was dat het O.L.S. 1974 in Wijlre 1974 ook in opdracht van Brand's Bierbrouwerijen volledig is vastgelegd in kleurenfim en geluid. Het  O.L.S 1974 werd gehouden op dezelfde zondag van de historische WK-voetbalwedsrijd Nederland-Duitsland. In deze film zijn ook de spannende en tereurgestelde gezichten van vele schutters te zien die Nederland op de, op het O.L.S.-terrein geplaatste tv's, zagen verliezen.
Beide films, volledig zonder rechten, zijn in mijn bezit.
Wellicht is het voor uw blad  interessant om beide films t.z.t.op dvd uit te brengen om bij uw blad te voegen daar het in 2013 exact 40 jaar geleden is dat het O.L.S in Eys-Wittem werd gehouden.
In afwachting van de reacties van u en van uw Gastenboek-lezers,
Met vriendelijke groet,
Ruud van Wersch, Geleen.
tel.06-12330077
geleen60@gmail.com


{ Geplaatst door Sonja op 30-09-2011 }

Binnen de Oud Limburgse Schuttersfederatie is een aparte automatiseringscommissie opgestart met als doelstelling om ook de automatisering binnen de Oud Limburgse Schuttersfederatie over te brengen.  

Eén van de doelstellingen is te zorgen voor meer interactie met de schutters en schutters onderling.  Om zeker en vooral jeugdige leden te bereiken, werd Facebook ingeschakeld.

 Aarzel niet en meldt u aan bij de op Facebook-group O.L.S. Digit’!

Er ontstonden al enige interessante discussies.

Uw mening ontbreekt misschien nog….

Iedereen die lid is van een schutterij, aangesloten bij de Oud Limburgse Schuttersfederatie, is van harte welkom deel te nemen: actief of passief.


{ Geplaatst door H.J.ketelslegers op 14-07-2011 }

 

Op het OLS in Stokkem werd tijdens het defilé gebruikt gemaakt van camera’s van de beide Limburgse TV’s zenders, opzicht een mooi gegeven om dit live uit te zenden, maar naar mijn inziens is het defilé een plaats waar de schutterijen hun uiterste best doen om een mooie presentatie neer te zetten.

Maar in Stokkem werden wij tijdens het defilé gehinderd door dat de een van deze camera’s in de schutterij terecht kwam en dit voor een gevaarlijke situatie zorgde omdat dat de schutters met hun hoofd links maakte en de camera’s niet konden zien.

Dus wat ons betreft wel opnames maken maar dan wel op gepaste afstand, het is geen carnavals optocht.

Schutterij St.Laurentius Spaubeek.


«« Vorige Volgende »»

Reactie plaatsen