Schutterstijdschrift > Stellingarchief

Stelling archief

{ Geplaatst door Joost Schers op 13-12-2012 }


Op het 75-jarig jubileumfeest van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie in Ellikom is behoorlijk veel kritiek geleverd, op de OLS-Najaarsvergadering door Tom Rutten en in de decembereditie door een artikel van correspondent Joost Schers. Hierin wordt openlijk de vraag gesteld hoeveel vertrouwen wij schutters nog in het huidige Federatiebestuur moeten hebben.

De redactie van het Limburgs Schutterstijdschrift zou graag Uw mening willen horen over het 75-jarig jubileumfeest en hoeveel vertrouwen U, na alle gebeurtenissen, nog in de Federatie heeft! Hieronder kunt u reageren.

De toespraak van Jos Michels, waar in het artikel naar wordt verwezen, kunt u teruglezen bij aanvullende artikelen.
{ Reacties: 2 }

Lees verder..


{ Geplaatst door Joost Schers op 18-06-2012 }


Stelling van het septembernummer:
Jos Gerits: De toekomstige OLS-organisatoren moeten bezuinigen op de rijkelijke ontvangst en bediening van genodigden. Het dubbeltje extra op de consumptieprijs in Ellikom is daar goeddeels aan opgegaan.

Hier onderaan kunt u reageren.


In optocht tonen wij ons trots 
Een fotoboek bij gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de OLS Federatie
 
Door Jos Gerits en Wim Pijpers
 
Boek 15 euro over op rekeningnummer 1222.15.125 t.n.v. Het Schutterstijdschrift én stuur een mail dan wel brief met uw adresgegevens aan wimpijpers@kpnmail.nl, respectievelijk Het Schutterstijdschrift, Wienkeskoel 94 6074 HH Melick, en u ontvangt uw boek met DvD  franco thuis.
 
Het boek met DvD kan vanaf 1 juli 2012 ook worden besteld dan wel afgehaald via de L1-shop en de verkooppunten van Mooi Limburgs van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad
Zie www.L1shop.nl dan wel www.mooilimburgswebshop.nl

Voorproefjes van de inhoud van dit boek kunt u rechts bovenaan vinden onder de kop aanvullende artikelen.
{ Reacties: 2 }

Lees verder..


{ Geplaatst door Joost Schers op 05-03-2012 }


Jubileumboek 75 jaar OLS-federatie
Wim Pijpers en Jos Gerits van het Limburgs Schutterstijdschrift zijn bezig met de totstandkoming van het 75-jarig jubileumboek van de OLS-federatie 'In optocht tonen wij ons trots'. Daarnaast wordt met L1 samengewerkt voor een bijbehorende DVD. Een preview van dit boek (pdf-bestand) kunt u alvast downloaden om een goede indruk te krijgen van de inhoud.

Boek en DVD zijn te bestellen door overboeking van € 10,- op rekeningnummer 1222.15.125 tnv Het Schutterstijdschrift Melick. Bestelling vanuit België? Gebruik dan het IBAN-nummer: NL26RABO0122215125
 
Wanneer abonnees van het Limburgs Schutterstijdschrift dit vóór 1 mei 2012 doen, worden ze met naam en toenaam vermeld in het boek. Nog geen abonnee? Maak dan € 10 + € 15,- over en ontvang tevens 4 edities van het Limburgs Schutterstijdschrift. Boek en DVD zijn op 1 juli 2012 af te halen op het OLS in Ellikom (B). Of per post te verkrijgen tegen € 4,- verzendkosten extra.

Voor meer info: wimpijpers@kpnmail.nl

Nieuwe stelling
Verder staat in het maartnummer van het Schutterstijdschrift een nieuwe stelling betreffende de muziekkorpsen van Spaubeek en Strucht. Wat is uw mening over het oordeel van de verenigingen dat onderlinge verstandhouding een hogere prioriteit heeft dan het behouden van een bepaald wedstrijdniveau? Wij lezen graag uw mening! Reageer hier.

Extra artikelen
De maart-editie 2012 van het Limburgs Schutterstijdschrift had tevens weer een overloop aan artikelen. Deze kunt u vinden op de site bij Aanvullende artikelen. { Reacties: 1 }

Lees verder..


{ Geplaatst door Joost Schers op 12-09-2011 }

Inmiddels is het jaar 2011 bijna teneinde en is het decembernummer van het Schutterstijdschrift verschenen. De redactie werd gecontronteerd met een overloop aan artikelen, dus kunnen belangstellenden deze vier artikelen nalezen onder de kop 'aanvullende artikelen'. Ze betreffen een uitgebreider artikel van het jubileum van St.-Willibrordus Obbicht en de OLS-jurycommissie doet eindverslag van het afgelopen jaar en roept op tot nieuwe participanten voor de jurycursus 2012. Op onderstaande stelling kunt u trouwens nog steeds reageren:

Gezien de vergrijzing binnen de schutterswereld wordt jeugdbeleid een steeds belangrijker item waar schutterijen zich op toeleggen. Iedere schutterij is anders en pakt jeugdbeleid daarom op een andere manier aan. Graag wil ik u, de lezers van het Schutterstijdschrift, vragen om uw aanpak, ideeën, tips etc. om jeugd te betrekken bij de schutterij, hieronder op deze site uiteen te zetten, hetgeen wellicht nuttige informatie blijkt te zijn voor andere schutterijen zonder duidelijk jeugdbeleid.

{ Reacties: 3 }

Lees verder..


«« Vorige Volgende »»